Think Pink

THINK PINK…

Oktober, borstkankermaand. Overal zie je de roze lintjes en hoor je de naam ‘THINK PINK’, maar wat is dit nu juist? Wat doet deze organisatie met de centen van de lintjesverkoop en de talrijke roze evenementen?

THINK PINK is gegroeid uit de ervaringen als kankerpatiënte  van Heidi Vansevenant. In juni 2000 werd de ziekte vastgesteld. Ze besloot haar kracht en energie te bundelen om iets te doen voor lotgenoten. Zo werd vzw Think Pink geboren op 21/9/2007.

Door de jaren heen werd Think Pink uitgebouwd tot een positieve campagne met een duidelijke boodschap: GEEF BORSTKANKER GEEN KANS. Vanuit die gedachte steunen ze lotgenoten tijdens een moeilijke periode in hun leven.

Iedereen kent wellicht iemand in zijn of haar omgeving die de strijd met de ziekte aangaat. Daarom is het zo belangrijk dat we allemaal samen onze schouders zetten onder PREVENTIE en BESTRIJDING van de meest voorkomende kanker bij vrouwen.

De 4 doelen van Think Pink zijn:

-informeren

-sensibiliseren

-wetenschappelijk onderzoek financieren

-zorg- en nazorgprojecten ondersteunen

Think Pink heeft hiervoor 3 grote fondsen:

Het GEEF OM HAAR FONDS ondersteunt lotgenoten in België die het financieel moeilijk hebben en schenkt hen bij de aankoop van een pruik 200 euro.

Het SHARE YOUR CARE FONDS bezorgt lotgenoten een zorgeloos moment, in en buiten borstklinieken.

Het SMART FONDS financiert innovatief en heel concreet wetenschappelijk onderzoek.

Hoe voeden ze deze fondsen? Daar spelen de beweegacties een belangrijke rol in. Bewegen staat centraal, omdat het een cruciale preventiemaatregel is tegen borstkanker. Ook evenementen georganiseerd door plaatselijke Pink Ladies brengen mensen samen, sensibiliseren  en informeren. Op een leuke manier samen werken aan de gezondheid, fondsen verzamelen en borstkanker onder de aandacht brengen: deelnemen aan een Think Pink-evenement is een aanrader op elk vlak.

Pink Ladies Belzele, Sheila, Annick en Ellen, organiseren ook een evenement 24-25 oktober, PINK DRINKS for THINK PINK cosy @ home. In de BLOG van volgende week vertelt Ellen, kinesiste van BeLieve, waarom deze organisatie haar zo nauw aan het hart ligt.

Nergens krijgen meer vrouwen borstkanker dan in België, relatief gezien. Tegelijk wordt de kans dat je de ziekte overleeft steeds groter. We kunnen niet veronderstellen dat wij borstkanker meteen de wereld uit kunnen helpen, al blijft dat wel onze droom. Maar we kunnen intussen wel zorgen dat de zorg en nazorg zo goed mogelijk zijn en dat lotgenoten beseffen dat ze ook met en na hun ziekte nog een fantastisch leven kunnen hebben.

Meer info:

heidi@think-pink.be of www.think-pink.be

Gerelateerd

Sportspecifieke revalidatie

Sporten is gezond maar af en toe loopt het ook eens mis en raak je ...

Hoe kan jij deze zomer het beste uit je vakantie halen en zorgeloos genieten?

...dringend nood aan vakantie omdat je werkomgeving je energie vreet ...

Rugklachten bij kinderen

Rugklachten bij kinderen komen veel vaker voor dan je zou denken! De ...