FACE COVID

FACE COVID STAPPENPLAN

Vaardig omgaan met quarantaine en pandemie…

WAAROM?

Covid is er nu eenmaal en dat kunnen we niet negeren. Ook niet de psychische impact die dit op ons heeft. Gevoelens van angst, zorg, paniek, piekeren zijn normaal. Deze worden door Quarantaine uitvergroot daar het moeilijker is om afleiding te vinden.

Angst en bezorgdheid zijn normale,natuurlijke reactie op deze uitzonderlijke situatie. Deze zijn moeilijk te beheersen, maar je kan wel zelf bepalen wat je  doet. En juist dat maakt een verschil voor jezelf en je omgeving!

HOE DOE JE DIT NU?

Hieronder vind je een filmpje van een stappenplan over hoe je kan omgaan met deze pandemie, quarantaine of ziekte. Het toont handvaten en concrete oefeningen die je kan gebruiken om om  te gaan met de psychische stress die dit alles teweegbrengt. Deze oefeningen zijn wetenschappelijk gefundeerd.

 

De psychologen en de andere therapeuten van BeLieve  blijven werken in deze uitzonderlijke periode, met strenge voorzorgsmaatregelen. We zijn ervan overtuigd, nu meer dan ooit, dat psychologische begeleiding essentieel is om deze 2de “lockdown” aan te kunnen.

Aanleren, aanreiken van tools, zoals dit stappenplan, maar ook persoonlijke begeleiding zijn noodzakelijk om te kunnen omgaan met angst- en paniekgevoelens.

DRAAG ZORG VOOR JEZELF EN VOOR ELKAAR!

Meer info:

09/258 81 58

Gerelateerd

Sportspecifieke revalidatie

Sporten is gezond maar af en toe loopt het ook eens mis en raak je ...

Hoe kan jij deze zomer het beste uit je vakantie halen en zorgeloos genieten?

...dringend nood aan vakantie omdat je werkomgeving je energie vreet ...

Rugklachten bij kinderen

Rugklachten bij kinderen komen veel vaker voor dan je zou denken! De ...