Een hart voor logo

Een hart voor logopedie,

Een lichtpuntje in deze bijzondere tijd. Een tijd van covid-19, gemis van vrienden en familie.

Dit is waar BeLieve voor staat! Met veel trots delen we deze BLOG, een blog van Celine.

Een blog met een hart voor logopedie.

Zaterdagochtend iets na negen stap ik buiten bij de bakker. Mijn broodzak onder de arm, mijn zoontje aan de andere hand. Een mevrouw op de fiets passeert me op het voetpad. Oogcontact boven onze mondmaskers. “Hey Sabine, hoe gaat het? En met A? Hoe oud is ze nu al? “18 jaar.” Och, is het al 12 jaar geleden dat ze bij mij logo volgde?” We babbelen eventjes. Wat was dat een leuk weerzien.

Maandagmiddag bij de slager. “Hey Celine, ons E. heeft het nog vaak over de logo hoor.”

Mijn hart verwarmt zich in deze vreemde tijd.

Is het een gave of is het een manier van zijn, maar ik herinner me nog elke patiënt die voor of naast me in mijn therapielokaal heeft gezeten. De één met meer goesting dan de ander. Veel gelachen, soms boos en koppig, soms met traantjes.

De meeste patiënten die ik zie, zijn kinderen. Kinderen die het moeilijk hebben. Kinderen die zich elke dag op hun manier proberen in te zetten om mee te kunnen in de klas. Om te voldoen aan de verwachtingen van hun omgeving. Kinderen die zich niet altijd begrepen voelen en op hun eigen manier proberen duidelijk te maken dat het moeilijk gaat.

Die kinderen komen naar de logo, naar Celine, juf Celine, de spreekjuf, Celine Appelsien, noem maar op. Ze komen, tijdens hun middagpauze, na een lange schooldag, tussen 2 hobby’s, … Ze komen.

De therapie die ze volgen, verloopt met ups en down. Ze nemen een hindernis, maar komen al snel voor een volgende hindernis te staan. We proberen er samen overheen te springen, stappen, klimmen, klauteren, kruipen … noem maar op. We proberen.

Het is niet altijd leuk. Zo is het leven.

Maar we proberen het leuk te maken! De praktijkruimte wordt versierd naargelang seizoen of feestdag. We maken het gezellig met kaarsjes en sfeerlichtjes. Er worden stickers verdiend. Er wordt gespaard voor geschenkjes. Er worden spelletjes gespeeld. Snoepjes, koekjes, warme chocolademelk, … uitgedeeld. Er wordt gelachen. Veel gelachen.

Hun lach, mijn lach, hun snoet voor altijd in mijn logohart.

Meer info:

Neem gerust contact op via 0474 55 39 94 .

of celine.cornelis@believe-med.be

Gerelateerd

Sportspecifieke revalidatie

Sporten is gezond maar af en toe loopt het ook eens mis en raak je ...

Hoe kan jij deze zomer het beste uit je vakantie halen en zorgeloos genieten?

...dringend nood aan vakantie omdat je werkomgeving je energie vreet ...

Rugklachten bij kinderen

Rugklachten bij kinderen komen veel vaker voor dan je zou denken! De ...