Running injuries

Running injuries

Sinds de afgelopen coronaperiode zijn veel mensen aan het lopen geslagen en dat juichen we bij Believe uiteraard alleen maar toe. Met loopapps zoals Strava kan je gemakkelijk je loopjes bijhouden en zaken zoals je gemiddelde snelheid gaan tracken. Helaas gaat lopen echter vaak gepaard met heel wat blessures en heeft het hierdoor een grote drop-out. Kunnen die blessures vermeden worden? En als je er toch één oploopt, hoe ga je er dan best mee om? Kinesitherapeute Lieselot weet raad.

Ken je ook dat gelukkig en voldaan gevoel na het lopen of heb je al eens een runner’s high ervaren? Je doet je loopschoenen aan, trekt de deur achter je dicht en begint vol moed met lopen. De frisse buitenlucht en endorfines – stoffen die je een gelukkig of zelfs euforisch gevoel geven – die vrijkomen in de hersenen, heerlijk! Lopen is dus niet alleen goed voor je fysieke gezondheid maar ook voor je mentaal welbevinden. Dit is ook de reden dat je wilt blijven lopen en je loopprestaties verbeteren.

Ben je nog maar recent begonnen met lopen en ervaar je klachten tijdens of na het sporten? Dit komt heel vaak voor dus je bent zeker geen uitzondering. Meer dan de helft van de startende lopers hebben tijdens hun eerste loopjaar namelijk een blessure, waarvan ¾ gerelateerd is aan het lopen zelf. Je lichaam heeft immers tijd nodig om zich aan te passen aan de fysieke inspanning en de belasting. Het is niet omdat je conditie al mee kan, dat dat voor je lichaam ook het geval is.  Een goede begeleiding en progressieve opbouw zijn hier dus van belang en daarvoor ben je bij Believe aan het juiste adres.

Ben je een ervaren loper maar ervaar je toch opeens klachten? Ook jij kan bij ons terecht. We gaan samen op zoek naar de oorzaak van jouw klacht(en) en pakken deze doelgericht aan zodat ook jij terug zorgeloos die veters kan strikken voor een deugddoend toertje rond de blok.

Hoe gaan we te werk?

  • Een in-take gesprek waarin je jouw klacht(en) beschrijft en jouw ervaring als beginnende of ervaren loper
  • Bepalen van de pijnuitlokkende structuur zoals een spier, pees, ligament, …
  • De oorzaak van jouw klacht(en) bepalen adhv een kinesitherapeutisch onderzoek
  • Een Loopanalyse

 

Al deze zaken worden samen bekeken en besproken om een totaalbeeld te krijgen van de klacht, de oorzaak, jouw looptechniek en tenslotte jouw verwachtingen en doelen. Hier kunnen we vervolgens gericht mee aan de slag.

 

Om het lopen te kunnen hervatten of verder op te bouwen stellen we een individueel oefenprogramma en aangepast trainingsschema op. Zo pakken we samen de oorzaak aan en kan je jouw uitlaatklep op een goede manier terug opbouwen met de juiste begeleiding en motivatie. Samen streven we naar het hervatten en opbouwen van jouw loopprestaties en een betere fysieke gezondheid en conditie. Met als ultiem doel misschien wel de ‘runner’s high’.

Wil je meer info of zit je nog met vragen? Aarzel niet om contact op te nemen.

 

Kinesitherapeute Lieselot Coene

Lieselot – 0479/84 72 87  of   09/258 81 58

lieselot.coene@believe-med.be

Gerelateerd

Wat is Blood Flow Restriction Training?

BFRT is een relatief nieuwe vorm van training...

Identiteit, Gender & Seksualiteit als onderdeel van ons leven.

De G en de T staan voor Gender & Trans maar wat houdt dit nu juist in?...

Oromyofunctionele therapie

Mijn kind lispelt. Mijn kind zit steeds met de mond open...