De drukte van september… Voel jij het ook?

De drukte van september… Voel jij het ook?

Tijd dus om “in te checken bij jezelf.”
Je kent het wel. Je zit vol goede bedoelingen. Je wilt vaker meer ruimte voor jezelf nemen, zoals gezond eten, een boek lezen, de natuur ingaan, …

‘And then life happens’. Onze levens zijn zo ontzettend druk, dat we tijdens de dag meestal helemaal worden opgezogen door onze agenda’s en prikkels van buitenaf.  De sleutel om tijdens de dag toch balans en momenten van verbinding met jezelf te vinden: inchecken bij jezelf.

De sleutel voor een meer bewust leven in balans, ligt niet in het volledig omgooien van je leven, maar in het vinden van die kleine momenten van verbinding met jezelf tijdens de dag. Je hoeft er geen radicale actie voor te ondernemen, alleen deze simpele stappen te volgen. Het moment is altijd nu.

  • Hoe voel jij je nu?
  • Wat heb je nu nodig?
  • Geef dit aan jezelf.

 

Een heel eenvoudig stappenplan, om even met jezelf te verbinden.

Waar het vaak mis gaat is dat we de hele dag bezig zijn met het “pleasen” en helpen van anderen en daarbij helemaal vergeten wat wij zelf eigenlijk nodig hebben. Als je in het moment kan luisteren naar wat je nodig hebt en daar zo goed als mogelijk kan op inspelen, dan ga je zien dat je leven steeds aangenamer gaat worden.

Zeker in perioden van drukte en tegenslag is het belangrijk om bij jezelf in te checken. Luister naar je intuïtie, je gevoel en je lichaam. Ze zijn onze grootste leraren. Heb je bijvoorbeeld last van je schouders? Dan heb je vaak letterlijk te veel druk op je schouders. Vaak zijn wij de enige die onszelf die druk opleggen. Misschien denk je dat dit aan je werk ligt, maar het ligt nooit alleen aan je werk, wel hoe jij ermee omgaat en hoe je zelf jouw grenzen aangeeft. Eigenlijk is inchecken bij jezelf een stuk verantwoordelijkheid nemen over jouw leven en het leven van de mensen om je heen. Want als jouw energie niet optimaal is, vraagt dat ook energie van de mensen om je heen.

Vind je het moeilijk om hier zelf mee aan de slag te gaan ? Geen zorgen, als lifecoach kan ik je hierbij perfect begeleiden.

Maar wat is life coaching eigenlijk?
Life coaching gaat over zingeving. Over het inrichten van je leven op een manier die bij je past en het maken van keuzes die daarbij aansluiten. Dat kan over werk of relaties met anderen gaan, maar ook over grotere levenskeuzes. Samen bekijken we wat jij belangrijk vindt in het leven, wat je kernwaarden zijn en waar je talenten liggen. Zo vergroot je je zelfinzicht en krijg je handvatten waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt; je kan daardoor vaak meer aan. Als coach bied ik hulp om contact te maken met, en te vertrouwen op, je eigen gevoel. Los van blokkades of overtuigingen die je soms al jaren hebt en die in de weg kunnen zitten.

Wat voor vragen kun je hebben?
Word ik nog blij van m’n werk? Of past een andere baan beter?
Hoe komt het dat ik niet lekker in m’n vel zit?
Ik wil iets anders in het leven, maar wat dan precies?
Hoe maak ik de juiste keuzes?
Is dit het nou? Wat is het doel van mijn leven?

Soms heb je nog niet echt een vraag in je hoofd, maar is het vooral een gevoel waarmee je zit. Bijvoorbeeld dat je vastloopt, of dat je meer uit je leven wilt halen. Dat gaan we samen onderzoeken.
Een lifecoach leer je bewust worden van je gedachten: hoe leer je van je eigen valkuilen of eerder gemaakte fouten?
Je hoeft niet (diep) in de put te zitten om naar een life coach gaan: een life coach kan je ook helpen als je nieuwsgierig bent naar wat je nog meer uit je leven kunt halen. 

Op dinsdagavond 27/9 om 19u30 geef ik een infoavond rond het thema ‘check in bij jezelf’ en geef ik meer toelichting over hoe je via life en loopbaancoaching tot nieuwe inzichten over jezelf en je dromen kan komen…

Op dinsdag 11/10 en 18/10 geven Nele Compernol, foodcoach en ikzelf een workshop rond “een gezond geest in ene gezond lichaam” of over hoe je energiek het najaar doorkomt

Ik hoop je daar te zien :-).

Warme groet,

Isabel Van Neste

Loopbaancoach & stress & burnoutcoach

0471 87 78 88

isabel.vanneste@believe-med.be

 

 

 

Gerelateerd

Wat is Blood Flow Restriction Training?

BFRT is een relatief nieuwe vorm van training...

Identiteit, Gender & Seksualiteit als onderdeel van ons leven.

De G en de T staan voor Gender & Trans maar wat houdt dit nu juist in?...

Oromyofunctionele therapie

Mijn kind lispelt. Mijn kind zit steeds met de mond open...