Wat wil je als (toekomstige) mama echt voor Moederdag?

Wat wil je als (toekomstige) mama echt voor Moederdag?

Het is moederdag vandaag, en deze dag kan gepaard gaan met hooggespannen verwachtingen die worden versterkt door sociale media. Maar wat wil je eigenlijk echt voor Moederdag?

Als we die vraag stellen als coach en vroedvrouw in de Believe praktijk komen deze twee antwoorden vooral uit de bus: Slaap en (even) tijd alleen.

 

Moederdag kan een dag met gemengde gevoelens zijn afhankelijk van hoe je leven als mama er momenteel uitziet. Het kan een dag zijn waar je naar uitkijkt, maar ook een dag waar je tegenop ziet.

 

Voor sommigen is het een ook dag van gemis…

als je kind op deze dag niet bij jou is,

als je je kindje verloor of je eigen moeder niet meer in je leven is,

als je je als plusmama een beetje vergeten voelt,

Als je zo graag mama wil zijn maar je nog geen kindje kan dragen.

 

Mama worden, mama zijn… de meest intense, uitputtende, onzekere, uitdagende maar ook zeker meest fantastische periode uit je leven. Voor iedereen verloopt dit anders, soms loopt het op wieltjes, soms loopt het als een rollercoaster met heel wat ups en downs en ook wel eens overkop. Alhoewel we meestal toch hopen op die mooie roze wolk, helaas is die zelden aanwezig, althans niet in het begin. Wees gerust, de roze wolk is er wel, alleen zit ze goed verstopt en wordt het eerst een zoektocht.

 

Slaaptekort, tijd tekort, twijfels, 1001 vragen, maar vooral ook heel veel liefde voor dat kleine mensje, veel liefde voor het nieuwe gezin dat jullie vormen. In die rollercoaster die het prille ouderschap met zich meebrengt is het dus heel belangrijk om vooral de liefde te laten overheersen, die liefde te laten voorgaan op alles.

 

En toch voelen we dat ook wij als mama voor onszelf dienen te waken en te zorgen.

 

Maar hoe doen we dat als moeder, onze behoeften kenbaar maken zonder ons schuldig of egoïstisch te voelen ?

 

Lieve mama, goed voor jezelf zorgen is ook goed voor je kind zorgen. Die aandacht aan jezelf ben je meer dan waard en is geen overbodige luxe!

 

Jij kiest zelf hoe je deze moederdag invult. Het hoeft niet een dag te zijn waarop je door je gezin gevierd wordt als een koningin. Al mag dat natuurlijk:-)

 

Besteed aandacht aan jouw mindset. Vier jezelf, Je verzet elke dag bergen werk, dus dit is het moment om eens extra aandacht aan jezelf te besteden.

 

Zet jezelf vandaag eens zelf in de bloemetjes. Jij verdient het! Bedwing de controlefreak in jezelf. De rommel, de was en de kruimels ruim je morgen wel weer op. Ga achterover zitten, laat je verwachtingen en gedachten los en geniet!

 

Lieve mama, jij, het kind en je partner komen op de eerste plaats.

 

Lukt dat toch niet om je balans te bewaren en je rust te vinden , weet dan dat wij er zijn om jullie hierin te begeleiden.

 

Je bent van harte welkom op onze gratis infoavond op 1 juni waar we jullie op weg helpen naar meer balans en energie in het prille of toekomstige ouderschap.

 

We leren toekomstige en jonge ouders over omgaan met de babyblues, bewaren van je work life balans en hoe je je stress naar en in het ouderschap beter kan begrijpen en aanpakken. Op weg naar meer rust en genieten in het hier en nu,van je zwangerschap en het ouderschap.

Praktisch:
Welkom op donderdag 1 juni in de tuinkamer van paramedisch centrum BeLieve te Evergem.
We starten om 19u30 en ronden af rond 21u. Deze infoavond is Gratis!
Inschrijven (verplicht) via evelien.roegiers@believe-med.be of isabel.vanneste@believe-med.be

 

Warme groet,

Evelien en Isabel

 

Isabel Van Neste

Life & loopbaancoach – stress & burn-out coach

0471 87 78 88

isabel.vanneste@believe-med.be

&

Evelien Roegiers

Vroedvrouw

0478 21 39 12

evelien.roegiers@believe-med.be

 

 

 

Gerelateerd

Wat is Blood Flow Restriction Training?

BFRT is een relatief nieuwe vorm van training...

Identiteit, Gender & Seksualiteit als onderdeel van ons leven.

De G en de T staan voor Gender & Trans maar wat houdt dit nu juist in?...

Oromyofunctionele therapie

Mijn kind lispelt. Mijn kind zit steeds met de mond open...